Balanz4Kidz

 

kinderfysiotherapie

Facebook

heusden4you

Linkit-112x84.png

foto 2016

Eindelijk was het dan zover: de afzettingen, groene en oranje routebordjes, vlaggen, reclameborden etc. konden geplaatst én de kleedruimte bemand gaan worden. Het inschrijfburo, in het Bezoekerscentrum, werd ingericht en het wachten was op de eerste lopers en loopsters. Hoeveel zouden de uitdaging aan durven gaan van óf rondjes van 2,2 óf van 5 km én hoeveel rondjes dan?
Via voorinschrijvingen bij Inion en bij de jubilerende mede-organiserende atletiekvereniging Veteranen Nederland (avVN) en de aanmeldingen op de zomers aandoende zondagmorgen kwam het totaal aantal starters om 10.00 uur op ca. 65. In de loop van de volgende twee uren werd door latere starters de 100 deelnemers bijna aangetikt. De leeftijden varieerden van vier jaar tot enkele 80-plussers! Door de deelname van veel avVN-ers is ook het regionale karakter van de Wallenloop uitgebreid naar nationaal. Sterker nog: zelfs internationaal, want ook een echtpaar uit Dortmund nam deel!
Beide routes toonden vele mooie plekjes van de omgeving en van de vestingstad Heusden. Gelopen werd er over de wallen, waarbij de ondergrond wisselde van kinderkopjes, klinkers, gras tot met rode grind verharde paden. De buitenronde voerde vooral over snel asfalt, maar kende óók de kinderkopjes en klinkers. In de binnen én buitenronde waren naast ophaalbrugjes en trappen óók per ronde drie stempelposten opgenomen. Door de variabele starttijden is het loopevenement géén competatieve wedstrijd, maar juist een receatief evenement waarin men zelf bepaalt hoe lang én in welk tempo men "bezig" wil zijn. Hardlopend, wandelend, Nordic walking: alles is mogelijk. Onderweg werden de lopers op twee verzorgingsposten verwend met appeltjes, bananen, water, sportdrank.
Moe maar voldaan meldde men zich af bij de inschrijftafel en ontving naast het vaantje, waarop het aantal keren van deelname aan de Wallenloop staat vermeld, óók nog een fles sportdrank. Tijdens de "prijsuitreiking" bleek dat de kortste afstand één binnenronde was! Zoals gebruikelijk werden over de binnenronde de "grootst afgelegde afstanden" bij de kinderen beloond met medailles! Goud, zilver en brons: heerlijk die blije en trotse gezichtjes in de diverse categorieën. Ook bij de dames en heren, die alleen de binnenronde liepen werden 3 medailles uitgereikt. Bij de heren buitenronde-lopers was de grootste gelopen afstand 29,4 km (5x buiten- en 2x binnenronde). Bij de dames lukte het zelfs twee om de 25km vol te maken (5x de buitenronde)! Met een bloemetje voor "bewezen diensten" gingen zij trots huiswaarts. Ook een geweldig verrassend moment tijdens de prijsuitreiking was de overhandiging van de oorkonde voor zijn erelidmaatschap aan de deelnemende Johan van Santen (de secretaris van de avVN) en de bloemen voor zijn vrouw Corrie.
Zonder lopers was het geen geslaagde 34e editie geworden, maar óók deze Wallenloop was onmogelijk geweest zonder de geweldige medewerking van de vele opbouwers, de vrijwilligers, de verkeersregelaars, de E.H.B.O.-ers, alsmede de hulp van de Gemeente Heusden, de accommodatie van het Bezoekerscentrum en de kleedgelegenheid in het Creatief Centrum Heusden. Daarbij natuurlijk ook de sponsoring door supermarkt Coop en garage De Groot, beiden uit Oudheusden, alsmede door Rabobank, Heineken/Vrumona, Running Center Waalwijk en collega atletiekvereniging Altena Road Runners. Naast het daverende applaus zijn ook de vele lovende woorden én de positieve reacties van veel deelnemers een stimulans voor alle vrijwilligers om in 2017 van de 35-jarige editie een waar jubileum-loopevenement te gaan maken. En......, dat gáát zeker lukken!
Noteert derhalve alvast zondag 1 oktober 2017 op het "to-do-lijstje"! 

uitslag Wallenloop 2016

foto's

AddThis Social Bookmark Button

De Groot A4D

3476 A4D logo

Beweegdiploma

 

KNGU Online Keurmerk definitief

In de media


Wedstrijd Terneuzen

Weekblad Drunen

Heusdense Courant

Maasroute

 

Wedstrijd Dinteloord

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wedstrijd Prinsenbeek

Scherper

Weekblad Drunen

 

Gratis kennismaken

Scherper

 

Demonstratie 2014

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wallenloop 2014

Weekblad Drunen

 

 

 

Freerunning

Tekst logo blauw 1

NIEUW!!

sports2bfit logo

Archief