Balanz4Kidz

 

kinderfysiotherapie

Facebook

heusden4you

Linkit-112x84.png

Zaterdag 27 februari was onze jaarlijkse clubkampioenschappen. De Pré-,  A- en de B-selectie mochten in de middag hun wedstrijd turnen. We hadden de jurering wat aangepast zodat we grotere medaille groepen hadden. 


2016 b verplichtAlle meisjes van de B-selectie die de verplichte oefenstof deden moesten het tegen elkaar opnemen. Zerda liet op vloer een hele mooie oefening zien, ze wist precies wat ze moest doen en voerde het goed uit. Joyce liet op brug zien hoe sterk ze is, ze doet met gemak een borstwaartsom en heeft hierbij haar benen nog gespannen ook. Lara liet op sprong 2 geweldige koprollen zien. Judith turnde een strakke en stabiele balk oefening, zonder vallen. Sevde sprong 2 mooie handstanden op sprong. IremC turnde een beheerste en nette brug oefening. Afra liet op een vloer een geweldige oefening zien, waar de jury maar weinig op kon aftrekken. Eline was nog erg ziek, maar heeft toch alle toestellen gedaan. Vooral sprong deed ze heel mooi. Irem heeft de laatste weken heel hard op het zwaaien aan de brug getraind en het heeft zijn vruchten afgeworpen. Marion turnde een strakke vloer oefening. Elvira deed haar brug oefening helemaal alleen, de trainer hoefde niet eens bij haar salto te gaan staan. Die overigens erg goed ging. Angel turnde een goede balk oefening, ze stond met haar radslag maar schrok hier een beetje van waardoor ze met een draaitje van de balk af viel. Maar de radslag was gelukt.
Vanuit al deze dames werden er 3 winnaars bekend gemaakt. Op de 3de plaats Angel, op de 2de plaats Marion en op de 1ste plaats Judith. Gefeliciteerd meiden!


2016 a verplichtOok de meisje van de A-selectie die de verplichte oefenstof doen mochten het tegen elkaar opnemen. Dit waren er wat minder dan bij de B-selectie. Elif turnde een vloer oefening waar je u tegen zegt. Ze had super gespannen armen en benen. Anna liet op sprong de kracht in haar benen zien. Ze vloog over de kast heen en haar salto was huizenhoog. Suus stond met haar radslag op de balk en kon haar oefening zonder zelfs een wankel voortzetten. Saffira heeft voor het eerst arabier-flikflak gedaan in haar vloeroefening en was hier zo van onderste boven dat ze de rest van haar oefening goed moest nadenken om het goede te doen. Lisa had haar dag niet echt, maar heeft wel voor het eerst salto van de brug gedaan in de wedstrijd.
Bij deze meiden werden ook 3 medailles uitgedeeld. Op de 3de plaats Saffira, op de 2de plaats Anna en op de 1ste plaats Elif. Gefeliciteerd meiden!


2016  b keuzeOok mochten de grote meiden van de B-selectie tegen elkaar gaan strijden. Chantal K liet op vloer haar vrolijke en leuke oefening zien, waarbij haar overslag lukte. Tayra deed voor het eerst salto op de wedstrijd, wel met wat hulp maar ze heeft het gedaan. Ivana mocht voor het eerst haar vloeroefening op muziek laten zien aan een jurylid waarbij ze ook nog eens voor het eerst arabier-salto op de wedstrijd deed. Mariska turnde op brug een geweldige oefening en ook op vloer straalde ze. Chantal N had nog een andere afspraak en moest daarom haar oefeningen in een sneltreinvaart doen, maar dit ging haar goed af. Haar ophurken op brug lukte en haar salto was netjes, ook op sprong liet ze 2 mooie overslagen zien.


Ook in deze groep hadden we een nummer 1, 2 en 3. Helaas was Chantal N al naar huis maar zij eindigde op de 3de plaats, de zilveren medaille werd bij Mariska omgehangen en de gouden medaille bij Ivana, gefeliciteerd dames!
2016 a keuzeOok de oudste van de A-selectie mochten gaan strijden. Helaas kon Tara er niet bij zijn en moest Inge de meisjes van de pré-selectie begeleiden bij hun wedstrijd. Dus waren er nog maar 3 turnsters over voor de medailles. Inge heeft wel een balk oefening geturnd waarbij haar gehurkte pirouette gelukt was. Ze was hier zo blij mee dat ze de rest wat onstabieler werd. Isa liet op brug weer haar geweldige oefening zien met een mooie salto en ook op vloer turnde ze erg netjes en was het voor de jury goed kijken naar kromme benen en tenen. Annabel bleef op de balk staan en sprong een geweldige half in, half uit op sprong. Yoni deed voor het eerst in de wedstrijd op vloer een twist salto, en wat was ze zenuwachtig maar ze kwam makkelijk op haar voeten.
Deze turnsters vonden het super spannend, ze waren erg aan elkaar gewaagd. Maar uiteindelijk werd Annabel 3de, Yoni 2de en Isa werd 1ste.


2016 beste turnsterOok hebben we een beker uitgereikt voor de beste turnster van 2015. Deze turnster is op alle regiowedstrijden waar ze vorige jaar mee heeft gedaan 1ste geworden. Op de eerste en de tweede voorwedstrijd, op de regiofinale en op de districtsfinale. Inge van harte, het was een grote verassing voor je. Maar je hebt het verdiend. 

 

2016 pre selectieOok de meiden van de pre-selectie mochten aantreden. Voor velen van hen was het de allereerste wedstrijd. Extra spannend dus. Sanne liet op vloer een hele goede oefening zien, met daarin een koprol achterover. Sophie deed twee hele mooie koprollen op sprong en liet hiermee zien al hele sterke benen te hebben. Evelyn liet op balk een goede oefening zien en demonstreerde hoe je als echte turnster over de balk loopt. Alyssa liet op brug zien dat ze steeds sterker aan het worden is en heeft zelfs de buikdraai alleen gedaan. Elenaz liet op balk zien hoe lenig ze is. De opsprong die ze maakt, was een split. Evelyn heeft op brug laten zien hoe sterk ze is. Ondanks dat ze nog erg jong is, kon ze alles alleen en zichzelf makkelijk optrekken. Celesta liet op vloer zien welke moeilijke elementen ze al kan. Ze mocht hier een overslag laten zien, waarbij ze netjes op haar voeten landde. Emily heeft laten zien dat ze op alle toestellen de beste was. Met haar kracht, lenigheid en spanning heeft ze de hoogste punten gehaald. Hiermee heeft ze de gouden medaille in de wacht gesleept. Celesta werd 2e en Evelyn mocht met het brons naar huis.

 

Alle meiden hebben het super goed gedaan.  

Meer foto's klik hierhier

Video klik hier

Uitslagen klik hier

AddThis Social Bookmark Button

De Groot A4D

3476 A4D logo

Beweegdiploma

 

KNGU Online Keurmerk definitief

In de media


Wedstrijd Terneuzen

Weekblad Drunen

Heusdense Courant

Maasroute

 

Wedstrijd Dinteloord

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wedstrijd Prinsenbeek

Scherper

Weekblad Drunen

 

Gratis kennismaken

Scherper

 

Demonstratie 2014

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wallenloop 2014

Weekblad Drunen

 

 

 

Freerunning

Tekst logo blauw 1

NIEUW!!

sports2bfit logo

Archief