Balanz4Kidz

 

kinderfysiotherapie

Facebook

heusden4you

logo_coop.png

Activiteiten

foto defileZoals al bekend zal zijn, gaat De Groot avond4daagse niet door. Deze zou in Heusden gelopen worden van 12 tot en met 15 mei. De routes lagen al klaar, maar blijven gewoon lekker liggen tot volgende jaar. Bedankt André.
De eerste zondag van oktober staat nog wel onze Wallenloop op het programma. We hopen jullie daar allemaal gezond en wel te mogen begroeten. Meer info over de Wallenloop volgt na de zomervakantie.logos smaen

 

2019 groepZaterdag 9 november vond weer onze jaarlijkse demonstratie plaats. Alles stond deze dag in het teken van ‘Inion in de wondere wereld van de Efteling’. De Kubus werd vakkundig verbouwd en was nauwelijks nog te onderscheiden van het Sprookjesbos. Vanaf 15.00 uur stroomde het ook nog eens vol met mijnwerkers, spoken, drakenjagers, prinsessen, kabouters en allerlei andere sprookjesfiguren en daarmee kon de demonstratie echt beginnen!

De springgroep beet het spits af. Als mijnwerkers van de Baron 1898 wisten zij op spectaculaire wijze de Witte Wieven te verslaan. Hierna volgde de eerste selectiegroep van de middag. De meiden van de B-selectie, die hun trainsters in een karretje door het paleis van Symbolica voerden en tegelijkertijd op de vier turntoestellen mooie elementen lieten zien. Intussen stonden de jongens en meiden van de Freestyle Gymnastics al gespannen klaar achter de coulissen. Deze groep bestaat pas een paar maanden, maar desalniettemin zag hun Droomvlucht demo er fantastisch uit! Na een mooie mix van turnen en freerunning steeg de spanning toen de griezels en spoken van de gym 1 behendig op de balk klommen. Vol in de schmink en op muziek van het Spookslot lieten zij zien dat ze hier veel moeilijke dingen op kunnen. Al snel na deze griezelige demo kreeg het publiek gelukkig weer een lach op het gezicht door alle schattige peuters en kleuters, die leuke dingen lieten zien met de parachute en over de bobbelbaan op de muziek van Jokie en Jet.

En zo was het programma alweer halverwege! Tussendoor werd een aantal keer een loterij gehouden, waar mooie prijzen te winnen waren. Intussen werd de zaal verbouwd door de bouwploeg en maakte de volgende groep zich al klaar voor hun optreden. De tieners en volwassenen van de toestelgroep lieten op muziek van de Villa Volta mooie dingen zien op de airfloor. Ondanks hun ervaring waren ze nog steeds gespannen, maar dit was nauwelijks terug te zien aan de demo die zij lieten zien. Direct daarna kwam de plusgroep op om ten strijde te trekken tegen het monster van Joris en de draak en hierna was het de beurt aan de jonge turnstertjes van de pré-selectie. Zij speelden de Indische Waterlelies en op verschillende toestellen turnden ze de sterren van de hemel! Als een na laatste mochten na lang wachten de zeven dwergen van de gym 2 hun leuke act laten zien en daarna was het alweer tijd voor de laatste groep van de dag. De A-selectie sloot af met een act op muziek van Aquanura, wat gelijk een mooie terugblik was op een geslaagde demonstratie. De waterlelies kwamen weer voorbij, Jokie en Jet en Ravelijn en intussen bewezen de turnsters van de A-selectie waarom zij op dit niveau mogen turnen. Het zag er weer erg mooi uit!

De dag werd afgesloten met het vergeven van de hoofdprijs uit de loterij, het bedanken van alle fantastische vrijwilligers en tot slot een dans met alle deelnemers van de dag. Daarmee kwam de demonstratie 2019 definitief ten einde en kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde editie!

Klik hier voor meer foto's

 

 

2019 poster Ik heb al een preview van de meeste demo's gezien en weet dat er hard is getraind. Het belooft een mooie show te worden. 

DE WONDERE WERELD VAN INION IN DE EFTELING

De demonstratie is op zaterdag 9 november van 15.00 tot 17.00 uur in de Kubus in Oudheusden

De leden worden om 14.45 uur verwacht.

 

Ook is er een loterij die u niet mag missen, met veel mooie prijzen en een bon van de Pannekoekenbakker om gezellig een pannenkoek te gaan eten. 

De lootjes kosten € 0,50 per stuk of 5 voor € 2,00.

  

Iedereen is van harte welkom

 

De entree is € 0,50 per persoon inclusief een gratis lootje.

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

 

2019 foto DSC 5650

De weersvooruitzichten waren voor deze zondag helemaal niet gunstig, hoewel de zaterdag perfect was. Enkele vaste organisatoren hadden -wegens hun verplichte aanwezigheid op de WK turnen in Stuttgart- voor prima vervang(st)ers gezorgd. De draaiboeken werden aangepast en de voorbereidingen voor deze editie liepen, net als in de voorgaande edities, gesmeerd. In de stromende regen werden de uitgezette routes gecontroleerd en werd het start/finish-gebied bij de ingang van de scheepswerf bij Nautical Services Heusden feestelijk aangekleed. Gelukkig vond de inschrijving in de heerlijk verwarmde ruimte boven plaats. De computers werden geladen met de gegevens van de deelnemers waarna deze hun startnummers op konden spelden.

Bij sommigen constateerden we fikse zenuwen over “Hoe zou het gaan? Hoeveel kleine (2,2km) en buitenronden (5,0 km) zou ik ditmaal halen?” De deelnemers (enkele nieuwe gezichten , maar ook bekenden van heinde en verre, zoals Zeist, De Meern, Tilburg, Breda, Nijmegen én zelfs buitenlandse deelname uit Dortmund) bleven zo lang mogelijk binnen want buiten was het bar en boos. Inlopen pas in de allerlaatste minuten voor het scheepsbel-startsignaal en om exact 10 uur vertrokken 38 kleine en grote fanatiekelingen. En dat -bleek achteraf- op de koudste 6 oktober sedert 100 jaar! Ter herinnering: vorig jaar een overheerlijk zonnetje met bijna 100 deelnemers! Héél hard lopen is niet verplicht, want we organiseren een recreatieve loop, die wandelend, rennend, nordic-walked óf in een wandelwagentje gedaan mag worden. Plezier en genieten in het buiten bezig zijn is een must. Enkele deelnemers liepen menig rondje mét hun hondje(s) wat een erg schattig gezicht opleverde. Van heel intens genieten van Heusden met zijn mooie bastions, verdedigingswallen, kanonnen, havens, molens, poorten, bruggetjes, heemtuin etc kwam nu niet zo veel. Gelukkig werd de regen óók afgewisseld met enkele droge perioden waardoor ook nog een twintigtal ‘laatkomers’ hun rondjes gingen maken en onderweg de inwendige mens konden versterken met banaan, appels, marsjes, speculaas etc. en hun vochtvoorraad aanvullen met water en sportdrankjes (dit alles beschikbaar gesteld door supermarket COOP uit Oudheusden). Na beëindiging van de loop was er een overheerlijke warme pastinaaksoep.Het parcours is door zijn bekende bruggetjes, trappetjes, wisselende ondergronden zoals, gras, kinderhoofdjes, asfalt, grint en zand, een échte kuitenbijter. Door de koude en de regen speelt dus óók nog factor ‘glad’ een vervelende rol. Gelukkig hebben onze trouwe verkeersbegeleiders en EHBO-ers (heel veel hulde en dank voor hun doorzettingsvermogen om drie uur lang deze winterse koude te trotseren) overal voor veilige passages voor de deelnemers gezorgd. In het finishgebied (muziek verzorgd door onze vaste huis-discjockey) werd uitgebreid nagepraat over alle ‘verschrikkingen’ die de loop vandaag bood.

Na het inleveren én verwerken van de -vaak doorweekte- stempelkaarten kwamen de einduitslagen uit de printer. Véél heel blije gezichtjes op het ereschavot in de drie jeugdcategoriën, waarbij enkelen zelfs zeven rondjes haalden.  De winnares bij de dames én de winnaar bij de heren zijn er ditmaal in geslaagd om beiden 11 binnenronden (= 24,2km) te lopen! Gelet de omstandigheden: zéér knap gedaan.   In de overall-klassementen werd door de dame-winnares de 25 km aangetikt en de heren-winnaar bereikte zelfs 27,2 km! (hij is geboren in 1948!) De leeftijden van de deelnemers liepen uiteen van krap 1,5 tot ruim 83 jaar ! Geweldig toch?   Alle podiumgangers kregen een fraaie gouden, zilveren of bronzen medaille én voor de winnaars óók een fraaie bloemenruiker (met dank aan Marcel’s Bloemenshop – Vlijmen). Trouwens voor álle deelnemers waren er herinneringsvaantjes met daarop vermeld het aantal keren dat men deelnam. Één dame heeft zelfs aan alle 37 Wallenloop-edities meegedaan! Moe maar voldaan ging iedereen daarna snel huiswaarts waar een warme douche of bad de spiertjes zeker goed gedaan hebben.

Voor de organisatie restte nog het ophalen, opruimen en retourneren van alle gebruikte attributen. Veel handen maken licht werk en om drie uur was niets meer te zien dat er enkele uren daarvoor een super gezellig en leuk evenement plaats had gevonden. . Dankzij de geweldige hulp van velen én de sponsoren én de Gemeente Heusden én Nautical Services kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. Véél lovende woorden mochten we ontvangen van de deelnemers én aanwezige toeschouwers. De vrijwilligers werden met een kleinigheidje bedankt voor hun inzet en natuurlijk wordt óók volgend jaar in de 38e editie graag weer een beroep op hen gedaan.

Noteer alvast in uw agenda : de 38e WALLENLOOP in 2020 !

Uitslagen van de 37e Wallenloop: klik hier

Foto's van de 37e Wallenloop: klik hier

 

 2018 wallenlloop bruggetjeDe Wallenloop is een loopevenement dat al 37 jaar door Gymnastiek- en turnvereniging Inion wordt georganiseerd. Dit evenement vindt plaats in de Vesting Heusden op zondag 6 oktober 2019.

In een eigen tempo kan iedereen een ‘binnen’-ronde van ca 2300 m afleggen over de wallen, zolang het maar met lopen te maken heeft. Naast het sportieve karakter dat  De Wallenloop biedt, kan de deelnemer onderweg genieten van het overweldigende ‘groene’ landschap, de waterpartijen en de mooie vesting en zijn contouren! De Wallenloop is een gezellig evenement voor zowel jong als oud.

Net als vorig jaar wordt in samenwerking met de atletiekvereniging Veteranen Nederland (avVN) weer een ‘buiten’-ronde van 5 km over én langs de wallen georganiseerd met een fraai zicht op de vesting. Net als bij de ‘binnen’-ronde voert ook hier het recreatieve karakter de boventoon!

Dit 37e loopevenement biedt dus voor elk wat wils. Men kan zelf zijn afstanden bepalen: één of meer ‘binnen’-ronden en/of één of meer ‘buiten’-ronden! Alle combinaties zijn mogelijk. Echter iedereen moet minimaal 1x de ‘binnen’-ronde afgelegd hebben. De gelopen afstand wordt middels een stempelkaart genoteerd.

Wij onderscheiden de volgende leeftijdscategorieën:  mix t/m 6 jaar, mix 7 t/m 10 jaar, mix 11 t/m 15 jaar, 16+ dames en 16+ heren. In elke groep kan gestreden worden voor de meest gelopen rondes. Dit geldt alleen voor lopers die de ‘binnen’-ronde doen. Hierbij zullen de nummers 1 t/m 3 in elke leeftijdscategorie in de prijzen vallen.

Daarnaast kan ook gestreden worden voor de meest afgelegd kilometers, waarbij zowel de afgelegde ‘binnen’- als ‘buiten’ronden opgesteld worden.

Bij het afleggen van minimaal één ronde ontvangt de deelnemer een herinneringsvaantje als dank voor de actieve deelname. Uiteraard wordt ook heel goed aan de verzorging gedacht door middel van drank en versnapperingen.

Alle deelnemers kunnen starten tussen 10.00 en 12.00 uur. Het eindsignaal gaat om 13.00 uur! Inschrijfgeld is € 3,00 p.p.

Inschrijven kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf op 6 oktober tussen 9.15 en 12.00 uur bij de kantine van Nautical Service Heusden B.V., Scheepswerf 1 te Heusden

Parkeren kan op het nabij gelegen parkeerterrein aan de Mastdijk te Heusden.

  

Datum

zondag 6 oktober 2019

Tijd

10.00 - 13.00 uur

Startplaats

Nautical Service Heusden BV, Scheepswerf 1 te Heusden

Inschrijfgeld

€ 3,00 per persoon

Voorinschrijving

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Inschrijving dag zelf

vanaf 9.15 tot 12.00 uur

Tassen

kunnen achtergelaten worden bij Nautical Service Heusden BV

Parkeren

nabij gelegen parkeerterrein aan de Mastdijk te Heusden

Routes

staan uitgepijld met elke 500 m een aanduiding

Verzorging

drankpost aanwezig

 

 

logos smaenVier dagen ontzettend lekker wandelweer. De eerste avond was het nog wat fris, maar alle andere avonden waren heerlijk om te wandelen.

Iedereen had er dan ook ontzettend veel zin in. In totaal liepen er meer dan 100 mensen mee. Voor de avond4daagse in Heusden een heel hoog aantal. Wij (de organisatie) zijn daar heel blij mee.

Het is heerlijk om iedere avond weer zoveel blije gezichten te zien, die met plezier een eindje gaan wandelen. Individueel of als groep. De grootste groep van deze avond4daagse bestond uit 33 ingeschreven deelnemers. Zij hebben dan ook de wisselbeker voor grootste groep gewonnen. Gefeliciteerd de Grashappers!

Dankzij de sponsors de Coop, De Verwennerij, De Groot en Bakkertje Deeg konden we de wandelaars iedere avond iets lekker aanbieden onderweg.

Het defilé op vrijdag van de Coop naar de Schakel werd begeleid door doedelzakmuziek. Uiteraard liep de vlag van Inion voorop om de route aan te geven. Bij de Schakel aangekomen werden de medailles uitgereikt en een bonnetje voor een gratis ijsje van Friet&Zo. Lekker na een warme wandeling.

Wij willen alle deelnemers bedankt voor het wandelen en uiteraard onze vrijwilligers, die gezorgd hebben dat iedereen op gevaarlijke punten veilig aan de overkant kwam. Chaupeau voor iedereen!

Foto's vind je hier

 

 

 

 

 

 

 

 

De Groot A4D

3476 A4D logo

Beweegdiploma

 

KNGU Online Keurmerk definitief

In de media


Wedstrijd Terneuzen

Weekblad Drunen

Heusdense Courant

Maasroute

 

Wedstrijd Dinteloord

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wedstrijd Prinsenbeek

Scherper

Weekblad Drunen

 

Gratis kennismaken

Scherper

 

Demonstratie 2014

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wallenloop 2014

Weekblad Drunen

 

 

 

Freerunning

Tekst logo blauw 1

NIEUW!!

sports2bfit logo

Archief