Balanz4Kidz

 

kinderfysiotherapie

Facebook

heusden4you

logo_coop.png

2019 foto DSC 5650

De weersvooruitzichten waren voor deze zondag helemaal niet gunstig, hoewel de zaterdag perfect was. Enkele vaste organisatoren hadden -wegens hun verplichte aanwezigheid op de WK turnen in Stuttgart- voor prima vervang(st)ers gezorgd. De draaiboeken werden aangepast en de voorbereidingen voor deze editie liepen, net als in de voorgaande edities, gesmeerd. In de stromende regen werden de uitgezette routes gecontroleerd en werd het start/finish-gebied bij de ingang van de scheepswerf bij Nautical Services Heusden feestelijk aangekleed. Gelukkig vond de inschrijving in de heerlijk verwarmde ruimte boven plaats. De computers werden geladen met de gegevens van de deelnemers waarna deze hun startnummers op konden spelden.

Bij sommigen constateerden we fikse zenuwen over “Hoe zou het gaan? Hoeveel kleine (2,2km) en buitenronden (5,0 km) zou ik ditmaal halen?” De deelnemers (enkele nieuwe gezichten , maar ook bekenden van heinde en verre, zoals Zeist, De Meern, Tilburg, Breda, Nijmegen én zelfs buitenlandse deelname uit Dortmund) bleven zo lang mogelijk binnen want buiten was het bar en boos. Inlopen pas in de allerlaatste minuten voor het scheepsbel-startsignaal en om exact 10 uur vertrokken 38 kleine en grote fanatiekelingen. En dat -bleek achteraf- op de koudste 6 oktober sedert 100 jaar! Ter herinnering: vorig jaar een overheerlijk zonnetje met bijna 100 deelnemers! Héél hard lopen is niet verplicht, want we organiseren een recreatieve loop, die wandelend, rennend, nordic-walked óf in een wandelwagentje gedaan mag worden. Plezier en genieten in het buiten bezig zijn is een must. Enkele deelnemers liepen menig rondje mét hun hondje(s) wat een erg schattig gezicht opleverde. Van heel intens genieten van Heusden met zijn mooie bastions, verdedigingswallen, kanonnen, havens, molens, poorten, bruggetjes, heemtuin etc kwam nu niet zo veel. Gelukkig werd de regen óók afgewisseld met enkele droge perioden waardoor ook nog een twintigtal ‘laatkomers’ hun rondjes gingen maken en onderweg de inwendige mens konden versterken met banaan, appels, marsjes, speculaas etc. en hun vochtvoorraad aanvullen met water en sportdrankjes (dit alles beschikbaar gesteld door supermarket COOP uit Oudheusden). Na beëindiging van de loop was er een overheerlijke warme pastinaaksoep.Het parcours is door zijn bekende bruggetjes, trappetjes, wisselende ondergronden zoals, gras, kinderhoofdjes, asfalt, grint en zand, een échte kuitenbijter. Door de koude en de regen speelt dus óók nog factor ‘glad’ een vervelende rol. Gelukkig hebben onze trouwe verkeersbegeleiders en EHBO-ers (heel veel hulde en dank voor hun doorzettingsvermogen om drie uur lang deze winterse koude te trotseren) overal voor veilige passages voor de deelnemers gezorgd. In het finishgebied (muziek verzorgd door onze vaste huis-discjockey) werd uitgebreid nagepraat over alle ‘verschrikkingen’ die de loop vandaag bood.

Na het inleveren én verwerken van de -vaak doorweekte- stempelkaarten kwamen de einduitslagen uit de printer. Véél heel blije gezichtjes op het ereschavot in de drie jeugdcategoriën, waarbij enkelen zelfs zeven rondjes haalden.  De winnares bij de dames én de winnaar bij de heren zijn er ditmaal in geslaagd om beiden 11 binnenronden (= 24,2km) te lopen! Gelet de omstandigheden: zéér knap gedaan.   In de overall-klassementen werd door de dame-winnares de 25 km aangetikt en de heren-winnaar bereikte zelfs 27,2 km! (hij is geboren in 1948!) De leeftijden van de deelnemers liepen uiteen van krap 1,5 tot ruim 83 jaar ! Geweldig toch?   Alle podiumgangers kregen een fraaie gouden, zilveren of bronzen medaille én voor de winnaars óók een fraaie bloemenruiker (met dank aan Marcel’s Bloemenshop – Vlijmen). Trouwens voor álle deelnemers waren er herinneringsvaantjes met daarop vermeld het aantal keren dat men deelnam. Één dame heeft zelfs aan alle 37 Wallenloop-edities meegedaan! Moe maar voldaan ging iedereen daarna snel huiswaarts waar een warme douche of bad de spiertjes zeker goed gedaan hebben.

Voor de organisatie restte nog het ophalen, opruimen en retourneren van alle gebruikte attributen. Veel handen maken licht werk en om drie uur was niets meer te zien dat er enkele uren daarvoor een super gezellig en leuk evenement plaats had gevonden. . Dankzij de geweldige hulp van velen én de sponsoren én de Gemeente Heusden én Nautical Services kunnen we terugkijken op een geslaagd evenement. Véél lovende woorden mochten we ontvangen van de deelnemers én aanwezige toeschouwers. De vrijwilligers werden met een kleinigheidje bedankt voor hun inzet en natuurlijk wordt óók volgend jaar in de 38e editie graag weer een beroep op hen gedaan.

Noteer alvast in uw agenda : de 38e WALLENLOOP in 2020 !

Uitslagen van de 37e Wallenloop: klik hier

Foto's van de 37e Wallenloop: klik hier

 

AddThis Social Bookmark Button

De Groot A4D

3476 A4D logo

Beweegdiploma

 

KNGU Online Keurmerk definitief

In de media


Wedstrijd Terneuzen

Weekblad Drunen

Heusdense Courant

Maasroute

 

Wedstrijd Dinteloord

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wedstrijd Prinsenbeek

Scherper

Weekblad Drunen

 

Gratis kennismaken

Scherper

 

Demonstratie 2014

Heusdense Courant

Weekblad Drunen

 

Wallenloop 2014

Weekblad Drunen

 

 

 

Freerunning

Tekst logo blauw 1

NIEUW!!

sports2bfit logo

Archief